Radio Mania

Interne

[VIDEO] Scandal ieftin marca Șoșoacă. De la Ambasada Rusiei la scandal cu jandarmii, spre Parlamentul European

[VIDEO] Scandal ieftin marca Șoșoacă. De la Ambasada Rusiei la scandal cu jandarmii, spre Parlamentul European
Diana Sosoaca Scandal Ieftin
Foto: Captură video

Diana Șoșoacă face scandal și se îmbrâncește cu jandarmii la Sediul Buletinelor de Vot.

Prezența la Ambasada Rusiei

Diana Șoșoacă, recent aleasă europarlamentar la alegerile de duminică, a participat marți la un eveniment organizat la Ambasada Rusiei de noul ambasador, Vladimir Lipaev, conform imaginilor furnizate G4Media de un participant la eveniment.

Fotografiile o arată pe Diana Șoșoacă la Ambasada Rusiei din București, alături de ambasador și de alte persoane prezente la recepție.

Diana Șoșoacă a vizitat Ambasada Rusiei și în iunie 2023, precum și în 2022, în pofida faptului că România a condamnat oficial invazia ilegală a Rusiei în Ucraina și a redus la minimum dialogul cu reprezentanții Federației Ruse.

Senatoarea SOS nu a răspuns apelurilor reporterilor G4Media pentru a explica motivul vizitei.

Diana Șoșoacă a susținut constant poziția Rusiei în declarațiile sale publice și în discursurile din Parlament. Ea a depus, de asemenea, un proiect de lege care cerea anexarea unor teritorii din Ucraina, proiect respins rapid de Parlament.

Foto: G4Media

Incidentul cu Jandarmii și Ambulanța

Senatoarea Diana Șoșoacă a provocat un scandal la sediul din Sectorul 3, unde sunt depozitate buletinele de vot, după ce a acuzat că în camionul folosit pentru transportul buletinelor ar exista voturi false sau furate.

În urma confruntării cu jandarmii care încercau să o țină la distanță, senatoarea a acuzat că i s-a făcut rău și a solicitat intervenția unei ambulanțe.

Transmisiunea în direct a durat aproape 2 ore. Diana Șoșoacă, însoțită de Luis Lazarus, a continuat să filmeze și să țipe la forțele de ordine.

Clarificările lui Toni Greblă

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a explicat procedurile legale pentru depozitarea buletinelor de vot.

El a subliniat că documentele electorale sunt gestionate conform unui circuit reglementat strict, iar Ministerul de Interne respectă aceste proceduri.

„Există un circuit al documentelor care este foarte clar reglementat, iar Ministerul de Interne din aceste circuite nu iese. (…) Documentele au ajuns la secțiile de votare. Nu știu ce e în camionul ăla. De unde să știu eu ce e în camionul ăla? (…) Sacii cu voturi au parcurs până la circumscripția electorală și de acolo sunt depozitați la judecătorie sau la tribunal. Evident că niciun tribunal din țară, nicio judecătorie nu are atâtea spații de depozitare pentru a depozita cele 100 de milioane de buletine de vot pe care le-am tipărit pentru acest scrutin și fiecare și-a găsit soluția de a le depozita corespunzător în spații libere în care se poate. Nu pot să le țină în arhiva tribunalului”, a declarat Toni Greblă.

El a adăugat că transportul buletinelor de vot se face sub pază și că acestea sunt păstrate în baza unor procese verbale pentru o anumită perioadă de timp.

Rezultatele Alegerilor Europarlamentare 2024

În urma alegerilor europarlamentare de duminică, alianța PSD-PNL a obținut cele mai multe mandate în Parlamentul European, cu un total de 19 mandate.

Surpriza vine din partea partidului SOS al Dianei Șoșoacă, care a reușit să obțină două mandate.

Conform surselor de la Biroul Electoral Central, repartizarea mandatelor pentru România este următoarea:

  • Alianța PSD-PNL: 19 mandate
  • Alianța AUR: 6 mandate
  • ADU: 3 mandate
  • Partidul SOS: 2 mandate
  • UDMR: 2 mandate
  • Ștefănuță Nicolae-Bogdănel (independent): 1 mandat

În urma acestor rezultate, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus vor reprezenta partidul SOS în Parlamentul European.


Sursa: Antena 3, G4Media