Radio Mania

Sci-Tech

[VIDEO] Robotul Chirurgical Sony: Precizie Revoluționară Demonstrată pe un Bob de Porumb

[VIDEO] Robotul Chirurgical Sony: Precizie Revoluționară Demonstrată pe un Bob de Porumb

Sony a prezentat un robot chirurgical inovator capabil să efectueze cusături fine pe un bob de porumb, marcând un avans semnificativ în domeniul microchirurgiei.

Robotul Chirurgical Sony: Precizie Revoluționară Demonstrată pe un Bob de Porumb
Sony a prezentat un robot chirurgical inovator capabil să efectueze cusături fine pe un bob de porumb, marcând un avans semnificativ în domeniul microchirurgiei. Acest robot utilizează tehnologia de teleoperare și imagistică avansată pentru a asista chirurgii în realizarea intervențiilor cu o precizie extraordinară, eliminând necesitatea unei dexterități fizice excepționale. Sistemul permite schimbarea automată a instrumentelor și minimizează întreruperile în timpul operațiilor, fiind testat cu succes în chirurgie animală la Universitatea Medicală Achi.

Avantajele Tehnologiei Sony în Chirurgie

Robotul chirurgical de la Sony oferă o platformă de teleoperare ce permite chirurgilor să opereze de la distanță folosind controlere sensibile și imagini 4K 3D. Această tehnologie imersivă, similară realității virtuale, îmbunătățește acuratețea și controlul în proceduri microchirurgicale complexe. În plus, robotul poate trece autonom între diverse instrumente, facilitând o tranziție lină și reducând timpul de intervenție.

YouTube player

Inovație și Accesibilitate în Domeniul Medical
Capacitatea robotului de a permite și chirurgilor mai puțin experimentați să efectueze intervenții complexe cu precizie sporită deschide noi posibilități în domeniul medical. Acesta promovează o sinergie eficientă între abilitățile umane și asistența robotică, contribuind la realizarea unor proceduri chirurgicale mai accesibile și eficiente.

Pentru mai multe detalii, citiți articolul complet pe Mediafax.

Foto: Sony