Radio Mania

Externe

[VIDEO] Colapsul unui restaurant în Mallorca, Insulele Baleare din Spania, a ucis cel puțin 4 persoane

[VIDEO] Colapsul unui restaurant în Mallorca, Insulele Baleare din Spania, a ucis cel puțin 4 persoane

Colapsul unui restaurant în Mallorca, Insulele Baleare din Spania, a ucis cel puțin 4 persoane

Un restaurant cu două etaje s-a prăbușit pe insula spaniolă Mallorca, ucigând cel puțin patru persoane și rănind 16 în această destinație turistică populară.

Șapte persoane au fost rănite „foarte grav” și nouă au fost grav rănite, au declarat serviciile de urgență pe platforma de socializare X, joi, ora locală.

Acestea au fost transportate la diferite spitale din capitala insulei, Palma.

YouTube player

Echipele de urgență finalizează operațiunile de căutare și salvare și securizează zona din jurul Medusa Beach Club, restaurantul de pe plajă care s-a prăbușit, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale pentru postul de radio RNE în jurul miezului nopții.

“De aceea acum vă cerem tăcere, deoarece avem nevoie de liniște pentru a vedea dacă auzim pe cineva”, a spus el, adăugând că nu poate exclude posibilitatea ca cineva să fie încă prins sub dărâmături. “Terasa s-a prăbușit, probabil din cauza greutății excesive”.

El a adăugat că cauzele sunt încă investigate.

Primele apeluri au fost primite în jurul orei 20:00, a spus el.

Pompierii și poliția s-au grăbit la fața locului, au declarat serviciile de urgență, adăugând că au fost chemați și câțiva psihologi.

“Urmăresc îndeaproape consecințele teribilului colaps care a avut loc pe plaja din Palma”, a declarat premierul Pedro Sanchez pe X. Domnul Sanchez a spus că a vorbit cu autoritățile locale și regionale, adăugând că guvernul este pregătit să ajute “cu toate mijloacele și trupele necesare”.

“Doresc să transmit condoleanțele mele familiilor celor decedați și urările mele de recuperare rapidă celor răniți”, a spus el.

Radiodifuzorul de stat spaniol TVE a arătat pompierii lucrând pentru a curăța zonele din Medusa Beach Club în Palma în jurul orei 23:30, și ambulanțele prezente la fața locului.


Sursa: ABC