Radio Mania

Interne

[VIDEO] Captură de Cocaină de peste 1 Milion de Euro în Giurgiu: Traficanții Ascundeau Drogurile în Curte

[VIDEO] Captură de Cocaină de peste 1 Milion de Euro în Giurgiu: Traficanții Ascundeau Drogurile în Curte

Captură de Cocaină de peste 1 Milion de Euro în Giurgiu

Captură de Cocaină de peste 1 Milion de Euro în Giurgiu: Traficanții Ascundeau Drogurile în Curte
Giurgiu, România – Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce la locuința a doi dintre ei, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, au fost găsite 14 kilograme de cocaină.

Drogurile, în valoare de peste un milion de euro, erau porționate și îngropate în mai multe locuri din curte.

Conform unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au investigat activitatea infracțională a trei persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, 3 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.

În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, fiind descoperite și ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de canabis și rezină de canabis”, arată sursa citată.

YouTube player

Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii, au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate.

În timpul percheziției, au fost ridicate și țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Joi, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea celor trei persoane pentru 24 de ore.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Unul dintre cei trei suspecți a fost anterior condamnat pentru infracțiuni similare, conform DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Sursa: Poliția Română