Radio Mania

Diverse

Vaticanul și fenomenele supranaturale: Statuile Plângătoare și Viziunile Divine

Vaticanul și fenomenele supranaturale: Statuile Plângătoare și Viziunile Divine

Vaticanul și fenomenele supranaturale: Statuile Plângătoare și Viziunile Divine

Când Sunt Zvonurile Despre Statuile Plângătoare Știri False?
Cât de credibile sunt poveștile despre relicve sfinte care duc la vindecări miraculoase? Cum ar trebui confirmată o apariție divină? Aceste întrebări sunt abordate de noile reguli ale Vaticanului privind fenomenele supranaturale, prezentate într-o conferință de presă, conform BBC.

Reformele Vaticanului pentru Evaluarea Fenomenelor Supranaturale

Vaticanul a reformat radical procesul de evaluare a presupuselor viziuni cu Fecioara Maria, a statuilor plângătoare și a altor fenomene aparent supranaturale, insistând să aibă ultimul cuvânt în decizia de a declara anumite evenimente demne de venerație. În era rețelelor sociale, rapoartele despre astfel de fenomene s-au înmulțit, adesea răspândite prin dezinformare și zvonuri false. Noile reguli clarifică criteriile de filtrare, analiză și eventuală respingere a cazurilor raportate. Ultima actualizare a acestor reguli a fost în 1978, dar ele nu mai sunt adecvate în era internetului.

Aparițiile Recunoscute de Biserică
De-a lungul timpului, au fost semnalate multe apariții divine. Cele recunoscute de Biserică au motivat pelerini și chiar pe unii papi să viziteze locurile unde au avut loc fenomenele. Milioane de oameni merg, de exemplu, la Lourdes, în Franța, sau la Fatima, în Portugalia, unde se spune că Fecioara Maria a apărut și a promis un miracol, iar mulțimea a văzut cum soarele s-a mișcat zigzag pe cer. Această apariție a fost recunoscută oficial de Biserică în 1930. Alte fenomene au fost declarate false de autoritățile bisericești.

Mesaje de la Fecioara Maria: Miracole și Înșelătorii

În 2016, o femeie din nordul Italiei a susținut că primea mesaje de la Isus și Fecioara Maria, după ce a adus o statuetă din Medjugorje, Bosnia, un alt loc unde se spune că a apărut Fecioara Maria. Oamenii se rugau în fața statuii și ascultau mesajele despre căsătoriile între persoane de același sex și avorturi. După opt ani, preotul local a descoperit că totul era o escrocherie.

Noile Norme ale Vaticanului
Potrivit noilor norme, autoritățile bisericești nu mai pronunță direct asupra calității supranaturale a unei viziuni, stigmat sau alte evenimente divine. Există acum șase concluzii principale la care Biserica poate ajunge. Cea mai favorabilă dintre ele, „nihil obstat”, indică faptul că nu există nimic contrar religiei în legătură cu evenimentul, permițând credincioșilor să-l venereze. Noile norme permit declararea unui eveniment ca „supranatural” la un moment dat, iar Papa poate interveni în acest proces. Cu toate acestea, ca regulă, Biserica nu se mai ocupă cu autentificarea evenimentelor inexplicabile sau luarea unor decizii definitive despre originea lor supranaturală.

Credincioșii nu sunt obligați să creadă în aceste evenimente, potrivit Cardinalului argentinian Victor Manuel Fernandez, șeful biroului doctrinei Vaticanului. „Biserica le dă credincioșilor libertatea de a le acorda atenție sau nu”, a declarat el. În 2017, Papa Francisc a declarat: „O prefer pe Madonna ca mamă, mama noastră, și nu o femeie care este șefa unui birou telegrafic care trimite mesaje în fiecare zi la o anumită oră”, referindu-se la zvonurile legate de altarul Fecioarei Maria din Medjugorje.

În total, mai puțin de 20 de apariții divine au fost aprobate de Vatican în toată istoria.

Sursa: BBC

Foto: Ágatha DepinéUnsplash