Radio Mania

Interne

Un cutremur lovește România în dimineața zilei de 8 mai 2024, zguduind Maramureșul.

Un cutremur lovește România în dimineața zilei de 8 mai 2024, zguduind Maramureșul.Un nou seism în România, de data aceasta în Maramureș

Un nou seism s-a produs în România, surprinzând de data aceasta într-o zonă neobișnuită: în Maramureș. Cutremurul a avut loc în cursul zilei de ieri, fiind urmat de o replică la câteva ore distanță.

Detalii despre cutremur

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul din Maramureș a avut o magnitudine de 4,5 pe scara Richter.

Localizarea seismului

Seismul s-a produs la adâncimea de aproximativ 120 de kilometri, fiind resimțit în mai multe localități din județul Maramureș, dar și din zonele învecinate.

Reacția autorităților

Autoritățile locale și specialiștii din domeniul seismologiei monitorizează cu atenție situația și efectele cutremurelor pentru a evalua eventualele pagube materiale sau consecințe asupra populației.

Recomandări pentru populație

În cazul unui cutremur, este important ca populația să rămână calmă și să acționeze conform instrucțiunilor primite de la autorități. De asemenea, este recomandat să se identifice locurile sigure din case și să se elaboreze un plan de acțiune în caz de cutremur.

Impactul în comunitate
Seismul din Maramureș a generat discuții și îngrijorări în comunitate, fiind unul dintre cutremurele mai rare care au loc în această zonă a țării.

Vom continua să urmărim evoluția situației și să oferim informații actualizate pe măsură ce apar detalii noi despre acest eveniment seismic.Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20685226