Radio Mania

Știri

Turiști polonezi blocați în zăpadă în munții Bucegi, într-o intervenție dificilă a salvatorilor Salvamont

Turiști polonezi blocați în zăpadă în munții Bucegi, într-o intervenție dificilă a salvatorilor SalvamontAlertă în vârful muntelui: Turiști polonezi blocați în zăpadă la Vf. Omu

Un grup de turiști polonezi s-au blocat în zăpadă în zona Vârfului Omu din Munții Bucegi. Salvamontiștii au intervenit, însă operațiunea este extrem de dificilă, dat fiind condițiile meteo nefavorabile și dificultatea terenului.

Situația turiștilor

Se pare că grupul de turiști polonezi s-au aventurat pe trasee montane fără să fie echipați corespunzător pentru condițiile de iarnă. Au rămas blocați în zone acoperite de zăpadă și cu dificultăți în a se deplasa din cauza viscolului și a poleiului.

Intervenția salvamontiștilor

Echipa de salvamontiști a fost alertată și a pornit în misiunea de salvare a turiștilor. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, intervenția este extrem de dificilă și periculoasă.

Necesitatea precauției

Este important ca turiștii să respecte avertismentele și să se pregătească corespunzător înainte de a pleca în excursii montane, mai ales în sezonul de iarnă. Echipamentul potrivit și informațiile despre trasee sunt esențiale pentru a evita situațiile de urgență și pentru a nu pune în pericol viețile salvatorilor.

Sperăm ca intervenția să se încheie cu succes și că turiștii vor fi salvați în siguranță. Este un avertisment pentru toți cei care practică turismul montan să fie întotdeauna pregătiți pentru orice situație de urgență.

Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20680955