Radio Mania

Lifestyle

Toate trenurile duc la Marea Neagră: Programul estival „Trenurile Soarelui” de la CFR Călători

Toate trenurile duc la Marea Neagră: Programul estival „Trenurile Soarelui” de la CFR Călători

Toate trenurile duc la Marea Neagră: Programul estival „Trenurile Soarelui” de la CFR Călători

Toate trenurile duc la Marea Neagră: Programul estival „Trenurile Soarelui” de la CFR Călători
CFR Călători anunță lansarea programului estival de transport „Trenurile Soarelui” începând cu 14/15 iunie 2024. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri zilnice care vor asigura legături directe din toată țara către stațiunile de pe litoralul Mării Negre și Delta Dunării, până la 7/8 septembrie 2024.

Conexiuni Feroviare Directe din Toate Regiunile Țării

În perioada verii, toate regiunile țării vor fi conectate la destinațiile de vacanță populare de pe litoralul românesc. CFR Călători va oferi trenuri directe din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău. De asemenea, vor exista conexiuni rapide din București Nord pe ruta București Nord – Constanța, cu trenuri ce vor circula la intervale de 1-2 ore.

Detalii despre Trenuri și Rute
 • 30 de trenuri directe (15 dus / 15 întors), dintre care 14 trenuri (7 dus / 7 întors) au ca destinație / plecare Mangalia.
 • 36 de trenuri (18 dus / 18 întors) vor conecta Capitala cu litoralul: 15 perechi din București Nord (9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
 • Către Delta Dunării: Trenurile IR 1981 / R 8653 și R 8656 / IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. În Medgidia, va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este de aproximativ 2 ore și 20 minute, un timp dificil de egalat de alte mijloace de transport terestre.

Condiții de Călătorie

Trenurile InterRegio estivale sunt echipate cu vagoane climatizate, prize electrice, toalete ecologice și uși semiautomate. Majoritatea vagoanelor au fost modernizate în ultimii 14 ani. Trenurile de lung parcurs includ și vagoane cușetă și de dormit.

Tarife și Reduceri
CFR Călători oferă o gamă variată de oferte comerciale. Detalii complete sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro în secțiunea Trafic intern / Oferte și Facilități. Reducerile includ:

 • 10% reducere pentru biletele dus-întors.
 • Reduceri de până la 10% pentru achiziția anticipată.
 • 25% reducere cu cardul TrenPlus.
 • Gratuitate pentru elevi și 90% reducere pentru studenți la clasa a 2-a.

Călătorii pe Litoral

În perioada estivală, pe secția Constanța – Mangalia, turiștii pot călători între stațiuni cu trenurile Regio. Trenurile de lung parcurs din mari orașe precum Arad, Oradea, Timișoara, Satu Mare, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Sibiu, Reșița, Suceava, Iași, Craiova și București vor asigura legătura directă cu stațiunile de pe litoral până la Mangalia.

Modalități de Cumpărare a Biletelor
CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei și achiziționarea biletelor cu până la 30 de zile în avans prin:

 • Online pe cfrcalatori.ro.
 • Aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
 • Automatele de vânzare bilete din gări.
 • Casele de bilete din gări, agențiile de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Recomandări pentru Călători

CFR Călători reamintește pasagerilor să se asigure că au bilet valabil pentru a evita taxarea suplimentară în tren. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte și tarife, călătorii sunt invitați să viziteze www.cfrcalatori.ro, să contacteze numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), sau să se adreseze personalului din stații.

Cu „Trenurile Soarelui”, CFR Călători aduce vara mai aproape de tine, oferindu-ți confort și accesibilitate către destinațiile tale preferate de pe litoralul românesc și Delta Dunării!

Sursa & Foto: cfrcalatori.ro