Radio Mania

Interne

Șoc în Suceava: Trei copii în comă alcoolică

Șoc în Suceava: Trei copii în comă alcoolică

Șoc în Suceava: Trei copii în comă alcoolică

Șoc în Suceava: Trei copii în comă alcoolică după ce au consumat ilegal alcool

Un incident tragic a avut loc recent în Gura Humorului, județul Suceava, care a lăsat comunitatea locală șocată. Trei minori, originari din județul Harghita, au fost internați în stare de comă alcoolică după ce au consumat o cantitate semnificativă de alcool, furată, se pare, din casa unor rude.

Conform informațiilor preliminare, cei trei copii se aflau într-o vizită la rudele lor din Suceava, la Gura Humorului, împreună cu familiile lor.

Într-o escapadă nesupravegheată de adulți, minorii au găsit o sticlă de țuică în locuința respectivă și au consumat întreaga cantitate, estimată la aproximativ 2 litri. Această acțiune inconștientă i-a dus la limita vieții, generând o reacție toxică severă în organismele lor tinere și sensibile.

Descoperiți de urgență într-o stare de semi-conștiență, cei trei copii au fost transportați de urgență la camera de gardă a Spitalului din Gura Humorului, de unde au fost ulterior transferați la Spitalul Județean din Suceava pentru îngrijiri medicale specializate.

Simptomele pe care le prezentau, precum somnolența și vărsăturile, au ridicat semne de alarmă în rândul personalului medical, care a intervenit rapid pentru a salva viețile tinerilor.

Eforturile echipei medicale au fost încununate de succes, copiii răspunzând favorabil tratamentului aplicat, care a inclus administrarea de perfuzii și monitorizarea constantă a funcțiilor vitale.

În prezent, aceștia sunt sub supraveghere medicală strictă, iar evoluția stării lor de sănătate este monitorizată atent, în așteptarea unei recuperări complete.

Incidentul a generat o serie de reacții în comunitatea locală și a subliniat importanța supervizării și educației în ceea ce privește consumul de alcool în rândul tinerilor.

Autoritățile locale au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a lua măsuri preventive în vederea evitării unor situații similare în viitor.

Foto: Adrian BalasoiuUnsplash