Radio Mania

Știri

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la Bucureşti

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la Bucureşti

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în capitala României, fiind adusă de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

În momentul sosirii, ea a fost întâmpinată la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Bucureşti, unde va fi oferită delegaţilor eparhiilor.

După primirea ei solemnă, Sfânta Lumină va fi distribuită prin centrele eparhiale către toate parohiile din România şi Republica Moldova, spre a fi împărtăşită credincioşilor.

Sursa Basilica menționează că Lumina Sfântă a fost adusă de la Mormântul Domnului din Ierusalim sâmbătă la ora 14:13 și a fost preluată de reprezentantul Patriarhiei Române, Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, pentru transport spre Bucureşti.

Ceremonia de primire a Sfintei Lumini a fost condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, începând cu ora 13:00.

Înăuntrul Mormântului, Patriarhul citeşte o rugăciune specială, cerând binecuvântarea şi sfinţirea pentru oameni, iar în urma acestei rugăciuni, lumina sfântă se arată şi se răspândeşte în Biserică.