Radio Mania

Diverse

Schimbare bruscă a vremii în România și prevederi pentru toate regiunile, anunță șefa ANM.

Schimbare bruscă a vremii în România și prevederi pentru toate regiunile, anunță șefa ANM.Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment meteorologic pentru următoarele zile:

Conform prognozei, o nouă schimbare majoră a vremii va avea loc în România începând de duminică. ANM a anunțat că în mai multe zone ale țării se vor înregistra temperaturi scăzute și precipitații abundente.

În zonele de munte se așteaptă ninsori și precipitații mixte, iar în restul teritoriului vor fi ploi și temperaturi scăzute. Administratorii ANM au avertizat că aceste condiții meteorologice pot afecta traficul rutier și pot genera probleme în semnalul telefonic și internet.

Recomandări pentru populație:

  • Să evite deplasările în zonele afectate de vremea nefavorabilă, mai ales în zonele de deal și munte;
  • Să verifice periodic informațiile oferite de autorități și să respecte indicațiile acestora;
  • Să se asigure că au la îndemână alimente și apă în cantități suficiente pentru a face față eventualelor blocaje;
  • Să se pregătească pentru temperaturi scăzute și să-și protejeze bunurile de intemperii;
  • Să acorde o atenție deosebită persoanelor vârstnice sau cu afecțiuni medicale care pot fi afectate de schimbările bruște de temperatură.

ANM monitorizează în permanență evoluția vremii și va emite noi avertizări în cazul apariției unor fenomene meteorologice periculoase. Populația este îndemnată să fie informată și să fie pregătită pentru orice situație neașteptată.Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20686647