Radio Mania

Interne

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.

Scutire de vize pentru români

Potrivit decretului semnat de președintele turc, cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia. Românii pot sta în Turcia pentru o perioadă maximă de 90 de zile în decursul a 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională.

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Turcia
Decretul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia. Premierul a fost primit luni, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanți ai autorităților din Ankara. Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan, fiind însoțit de o delegație de miniștri.

Întâmpinarea delegației române

La Aeroportul Internațional Esenboga, Marcel Ciolacu a fost întâmpinat de ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalității Ankarei, Faruk Koyluoglu, conform unui comunicat transmis luni seară de Guvernul României.


Sursa: Digi24

Foto: Кирилл СоболевPixabay