Radio Mania

Diverse

Românii cu panouri fotovoltaice trebuie să instaleze un nou dispozitiv?

Românii cu panouri fotovoltaice trebuie să instaleze un nou dispozitiv?Românii care doresc să își monteze panouri fotovoltaice pe casă trebuie să aibă un nou dispozitiv obligatoriu

Românii care doresc să își monteze panouri fotovoltaice pe locuințe trebuie să știe că, începând din luna ianuarie a acestui an, este obligatoriu să dețină un nou dispozitiv. Acesta este un sistem de măsurare și înregistrare a energiei electrice produse de panourile solare, numit și contor electric cu funcție de măsurare bidirecțională.

De ce este necesar acest dispozitiv?

Acest contor bidirecțional este necesar pentru a măsura câtă energie produce sistemul fotovoltaic al unei gospodării și câtă energie este livrată înapoi în rețeaua electrică. Prin intermediul acestui contor, se vor putea raporta corect cantitățile de energie produsă și consumată, astfel încât proprietarii de panouri fotovoltaice să poată beneficia de facilitățile legale aferente, cum ar fi scutirea de la impozitul pe clădiri.

Cum se poate obține acest dispozitiv?

Pentru a obține contorul electric cu funcție de măsurare bidirecțională, proprietarii de panouri fotovoltaice trebuie să contacteze un operator de distribuție de energie electrică autorizat pentru a solicita instalarea acestuia. Acesta va fi instalat în locuințele beneficiarilor, iar costurile aferente vor fi suportate de către proprietarii sistemelor fotovoltaice.

În concluzie, noul dispozitiv obligatoriu, respectiv contorul electric cu funcție de măsurare bidirecțională, este crucial pentru a monitoriza corect producția și consumul de energie electrică într-o locuință echipată cu panouri fotovoltaice. Proprietarii care doresc să beneficieze de avantajele oferite de instalarea panourilor solare trebuie să se asigure că dețin acest dispozitiv conform cerințelor legale în vigoare.Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20688323