Radio Mania

Sport

Reacțiile Presei Străine Despre Evoluția Echipei României la Euro 2024

Reacțiile Presei Străine Despre Evoluția Echipei României la Euro 2024

Deși “Echipa de Suflet a României” a pierdut în fața Olandei cu 0-3, parcursul echipei naționale la EURO 2024 a fost marcat de momente de succes și aprecieri internaționale. Aceasta a fost prima calificare a României la o astfel de performanță în peste 20 de ani, ceea ce a adus o mândrie considerabilă atât jucătorilor, cât și fanilor.

Meciul împotriva Ucrainei: Un început promițător

Victoria României împotriva Ucrainei cu 3-0 a fost considerată un moment de răscruce. Presa internațională a remarcat impactul semnificativ al acestei victorii, subliniind calitatea jocului și contribuția esențială a lui Nicolae Stanciu, care a fost desemnat jucătorul meciului​ (UEFA.com)​.

UEFA a evidențiat tactica solidă a echipei și capacitatea de a face față presiunii, subliniind rolul antrenorului Edward Iordănescu în pregătirea echipei pentru astfel de momente​ (UEFA.com)​​(UEFA.com)​.

Lupta și reziliența Contra Belgiei

În ciuda înfrângerii cu 0-2 în fața Belgiei, jucătorii români au fost apreciați pentru efortul și rezistența lor. Antrenorul Edward Iordănescu a subliniat calitatea adversarilor și a recunoscut că echipa sa a luptat cu determinare.

Deși Belgia a dominat prima repriză, România a avut ocazii de a egala în a doua repriză, iar presa internațională a remarcat îmbunătățirile vizibile în jocul echipei​ (KELO-AM)​.

Învățămintele după înfrângerea cu Olanda

Înfrângerea suferită în fața Olandei a fost dureroasă, dar nu a diminuat recunoașterea internațională a progresului României.

Presa internațională, inclusiv Sky Sports, a subliniat dificultățile întâmpinate de echipă în fața unei echipe olandeze puternice, dar a remarcat și curajul și determinarea echipei românești de a lupta până la final​ (Sky Sports)​​(UEFA.com)​.

Aprecieri și perspective viitoare

Comentariile internaționale au fost în general pozitive, mulți analiști apreciind eforturile României de a reveni pe scena mare a fotbalului european.

UEFA a evidențiat momentele cheie ale performanței României, inclusiv contribuțiile jucătorilor tineri și experiența adusă de veterani precum Niță, care a stabilit un record ca cel mai în vârstă jucător al României la un turneu final​ (UEFA.com)​.

În concluzie, deși parcursul României la EURO 2024 a avut suișuri și coborâșuri, performanța generală a fost recunoscută și apreciată pe scară largă de presa internațională.

Echipa a demonstrat că are potențialul de a concura la nivel înalt și a câștigat respectul și admirația fanilor din întreaga lume.