Radio Mania

Știri

PNL solicită restricționarea accesului tinerilor la unele aplicații, considerând TikTok-ul drept un spațiu al teribilismului.

PNL solicită restricționarea accesului tinerilor la unele aplicații, considerând TikTok-ul drept un spațiu al teribilismului.PNL cere un acces „ponderat” al tinerilor pe unele aplicații și noi reglementări

Partidul Național Liberal (PNL) a propus introducerea unui acces „ponderat” pentru tinerii sub 16 ani la anumite aplicații și platforme online, cum ar fi TikTok, în contextul preocupărilor legate de impactul negativ pe care acestea le pot avea asupra utilizatorilor tineri.

Senatorul PNL, care este și președintele Comisiei pentru medii și telecomunicații, a subliniat că TikTok este considerat „un spațiu al teribilismului” și că nu este suficient ca părinții să-și monitorizeze copiii, ci este nevoie și de reglementări clare din partea autorităților.

În acest sens, PNL propune ca tinerii sub 16 ani să aibă acces restricționat la anumite aplicații și să existe noi reglementări care să protejeze drepturile și siguranța acestora în mediul online.

De asemenea, parlamentarul liberal a atras atenția asupra riscurilor la care sunt expuși tinerii în mediul virtual, cum ar fi cyberbullying-ul, violența online sau exploatarea sexuală, subliniind importanța unei abordări responsabile și preventive în acest sens.

Propunerea PNL vine în contextul unei dezbateri tot mai intense despre impactul pe care tehnologia și platformele online îl au asupra tinerilor și necesitatea de a proteja această categorie de utilizatori în mediul digital.

Concluzie

Este evident că există o preocupare din partea autorităților și a societății în general în ceea ce privește protejarea tinerilor în mediul online, iar propunerea PNL de introducere a unui acces „ponderat” pentru aceștia pe anumite aplicații reprezintă un prim pas în direcția potrivită. Este important ca regulile și reglementările să fie actualizate pentru a ține pasul cu evoluția tehnologică și pentru a asigura o experiență online sigură și benefică pentru toți utilizatorii, în special pentru cei mai vulnerabili, precum tinerii.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20643878