Radio Mania

Știri

O icoană de trei secole, dispărută de 40 de ani, a fost găsită în Mănăstirea Cernica. Cine a făcut recuperarea.

O icoană de trei secole, dispărută de 40 de ani, a fost găsită în Mănăstirea Cernica. Cine a făcut recuperarea.O icoană dispărută de 4 decenii din Mănăstirea Cernica a fost înapoiată lăcașului sfânt înainte de Paști

O icoană în valoare de mare importanță spirituală și culturală, dispărută din Mănăstirea Cernica acum 40 de ani, a fost recuperată și înapoiată lăcașului sfânt înainte de sărbătoarea Paștelui.

Icona, care datează din secolul al XVIII-lea, reprezintă o imagine a Maicii Domnului cu Pruncul și a fost furată din mănăstire în urmă cu patru decenii.

Reprezentanții mănăstirii au declarat că icoana a fost recuperată printr-un efort comun al autorităților locale și al unor specialiști în patrimoniu cultural. Aceasta a fost găsită la un anticar din străinătate, care nu știa originile sale și a fost achiziționată cu intenția de a fi expusă într-o colecție privată.

De îndată ce autenticitatea și proveniența icoanei au fost confirmate, aceasta a fost returnată Mănăstirii Cernica, unde a fost primită cu mare emoție și recunoștință. Credincioșii și autoritățile locale au organizat o slujbă specială de mulțumire pentru revenirea icoanei pierdute.

Mănăstirea Cernica este un important centru religios și cultural din România, cu o istorie bogată și o mare importanță pentru comunitatea locală. Recuperarea icoanei pierdute a fost salutată ca un miracol și un semn al protecției divine asupra lăcașului sfânt.

Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20679501