Radio Mania

Lifestyle

Nu folosiți sclipici în șampon – Avertismentul experților în îngrijirea părului

Nu folosiți sclipici în șampon – Avertismentul experților în îngrijirea părului

Avertismentul experților în îngrijirea părului

“Nu amestecați niciodată sclipici cu șamponul vostru, indiferent de ce vedeți online”
Experții în îngrijirea părului avertizează utilizatorii rețelelor sociale să evite cea mai recentă tendință de a amesteca sclipici cu șamponul.

Utilizatorii rețelelor sociale sunt îndemnați să nu urmeze o tendință populară care se răspândește pe internet.

Pe diverse platforme, cum ar fi TikTok, oamenii postează videoclipuri în care adaugă sclipici de artizanat în șampoane transparente.

@thaan_gp_ Shampoo de glitter ✨💕👏🏽 #fypシ #casero #glitter #hacksoflife #parati #ideasen5minutos #hack ♬ Qué Rico Fue – SAIBU

Tendința creează un efect strălucitor în păr după spălare, care poate arăta foarte frumos – mai ales pe cameră.

Totuși, aceasta poate fi dezastruoasă pentru părul tău.

Expertul în îngrijirea părului Nicole Petty, de la Milk + Blush, a explicat de ce acest truc ar trebui evitat.

Ea a enumerat, de asemenea, modalități alternative și mai sigure pentru a obține un păr sclipitor.

“Rețelele sociale pot fi o sursă de cunoștințe pentru trucuri și sfaturi ingenioase pentru păr, dar știm că pot oferi și sfaturi proaste care ar putea lăsa părul într-o stare dezastruoasă. Tendința recentă vede oameni adăugând sclipici într-un șampon transparent și amestecându-l pentru a crea o combinație strălucitoare care, teoretic, va lăsa părul sclipitor. Totuși, aceasta poate fi dezastruoasă pentru părul tău și ar trebui evitată din mai multe motive. În primul rând, majoritatea utilizatorilor care încearcă acest truc optează pentru sclipici de artizanat, care este un microplastic și, când este spălat, va contamina apa. Lăsând sclipiciul în păr în timp ce este ud și aplicând căldură poate deteriora părul, deoarece acesta se va topi sau descompune în păr, ceea ce ar putea lăsa firele de păr infuzate cu plastic și arse. Acest lucru este deosebit de dăunător pentru cei cu extensii de păr, care necesită mai multă îngrijire decât părul natural, deoarece firele deja delicate pot fi distruse de stilizarea cu căldură a părului cu sclipici.”

Ea a adăugat: “Deși acesta este un stil distractiv pentru o ocazie sau o petrecere, nu este un look subtil pentru zi cu zi, iar spălarea acestuia din păr poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ai aplicat căldură. Probabil vei lăsa în urmă un dezastru sclipitor, care poate deteriora hainele și chiar scurgerile. Mulți utilizatori nu au avut succes cu acest truc, arătând că sclipiciul nu a rămas în păr după spălare, deci poate fi și un truc dezamăgitor.”

Cu toate acestea, există sute de produse alternative disponibile care pot recrea efectul fără a dăuna părului și care sunt formulate special pentru păr, cum ar fi spray-urile sclipicioase, gelurile și firele de păr sclipitoare. Sau, dacă dorești doar un plus de strălucire pentru a-ți înfrumuseța look-ul, încearcă accesorii reutilizabile precum pietrele și perlele pentru păr, care nu vor dăuna sănătății părului tău.

Nicole concluzionează: “Nu numai că aceste produse vor face părul să arate fabulos fără a-l deteriora, dar nici nu vor distruge mediul înconjurător așa cum o face sclipiciul de artizanat. Salvează-ți părul și planeta alegând produse alternative și sustenabile pentru a obține un look sclipitor în păr.”

Sursa: Wales Online

Foto: Jay CeeUnsplash