Radio Mania

Știri

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă participă la ceremonia de sfințire a capelei ortodoxe din Parlamentul României: ”O emblemă a valorilor noastre naționale. Etica și legalitatea se întâlnesc într-un punct comun de referință”.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă participă la ceremonia de sfințire a capelei ortodoxe din Parlamentul României: ”O emblemă a valorilor noastre naționale. Etica și legalitatea se întâlnesc într-un punct comun de referință”.Participarea oficialilor la sfințirea capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului

Evenimentul de sfințire a capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului a fost unul deosebit, avându-i ca invitați de onoare pe premierul României și președintele Senatului. Aceștia au făcut cinste cu prezența lor la ceremonia oficiată de Patriarhul Daniel, care a avut loc într-un cadru solemn și emoționant. Construcția capelei a fost finalizată în urma unui proces îndelungat de restaurare și renovare, iar sfințirea ei reprezintă un moment important pentru viața spirituală a celor care lucrează în Palatul Parlamentului. Acest lăcaș de cult va oferi un loc de rugăciune și reflecție pentru cei care îl vor vizita, constituind un simbol al valorilor și tradițiilor creștine în cadrul clădirii parlamentare.

Prezența oficialilor la ceremonie

Prezența premierului și a președintelui Senatului la ceremonia de sfințire a capelei a subliniat importanța acordată acestui eveniment de către autoritățile statului. Gestul lor de a participa la actul de închinare și binecuvântare a noii capele a fost un semn de respect și recunoaștere a valorilor spirituale și tradițiilor religioase ale poporului român. Patriarhul Daniel a oficiat ceremonia de sfințire cu reverență și solemnitate, aducând binecuvântare asupra noii capele și asupra celor care vor păși pragul ei în căutarea liniștii interioare și a îndrumării spirituale.

Importanța capelei ortodoxe în Palatul Parlamentului

Capelele ortodoxe au o semnificație aparte în cultura românească, reprezentând locuri sacre în care credincioșii se pot ruga, medita și găsi alinare în fața necazurilor zilnice. Înființarea unei capele ortodoxe în incinta Palatului Parlamentului marchează un moment deosebit în istoria clădirii, conferindu-i un caracter sacru și spiritual în plus față de rolul ei secular. Prin sfințirea capelei, Palatul Parlamentului devine și mai mult decât o simplă clădire administrativă, devenind un loc în care se îmbină tradițiile religioase ale poporului român cu activitatea legislativă și democratică a țării. Acest gest subliniază importanța valorilor spirituale în societatea contemporană și reprezintă un pas important către consolidarea înțelegerii și respectului reciproc între instituțiile de stat și Biserica Ortodoxă Română.
Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20644103