Radio Mania

Interne

Incendiu puternic distruge o biserică de lemn din Alba în ziua de Paște

Incendiu puternic distruge o biserică de lemn din Alba în ziua de PașteO biserică de lemn din Alba a fost distrusă de un incendiu în ziua de Paște

O biserică de lemn din Alba a ars ca o torță chiar în prima zi de Paște, la doar 24 de ore după ce un incendiu le dădea mari emoții pompierilor din Voroneț.

Incendiul a izbucnit în timpul slujbei de Înviere, iar flăcările au mistuit rapid construcția veche de sute de ani, lăsând doar ruine în urmă.

Biserica din Alba, un simbol al spiritualității locale

Biserica de lemn din Alba era un simbol al spiritualității locale și o importantă destinație turistică pentru pelerini și turiști. Construită în stil tradițional, biserica era renumită pentru frumusețea și autenticitatea ei.

Reacții și investigații în curs

Incendiul a stârnit un val de tristețe și consternare în comunitatea locală, iar autoritățile au demarat o investigație pentru a stabili cauza exactă a tragediei. Se speculează că focul ar fi putut fi cauzat de un scurtcircuit electric sau de o candelă nestinsă.

Locuitorii din Alba promit să reconstruiască biserica și să păstreze vie această bucată importantă din patrimoniul lor cultural și religios.Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20682921