Radio Mania

Diverse Sci-Tech

Imagini noi ale lui Mercur surprinse de o navă spațială construită în Regatul Unit

Imagini noi ale lui Mercur surprinse de o navă spațială construită în Regatul Unit

O imagine a polului nord al planetei Mercur captată de o cameră de monitorizare a Agenției Spațiale Europene.

O navă spațială construită în Regatul Unit a surprins imagini noi ale planetei Mercur în timpul celui de-al șaselea și ultimul său zbor înainte de a intra pe orbita planetei în 2026.

BepiColombo a fost construită de compania Astrium, acum parte din Airbus, situată în Stevenage, și a fost lansată în 2018.

Această navă spațială este compusă din două sateliți care vor colecta date timp de cel puțin un an și are nevoie de un sistem special de protecție pentru a rezista la căldura intensă provenită de la soare.

Camerele de monitorizare de pe BepiColombo au capturat imagini ale planetei în timp ce nava a zburat la o altitudine de 295 km deasupra suprafeței lui Mercur, incluzând și imagini ale polilor nordici ai planetei, iluminați de razele solare.

BepiColombo are misiunea de a dezvălui misterele lui Mercur
Aceasta va încerca să determine compoziția planetei Mercur și să stabilească dacă apa ar putea exista în unele dintre cele mai adânci cratere ale planetei.

Pentru a ajunge la viteza necesară ca să fie captată de gravitația planetei Mercur, nava a avut nevoie de nouă zboruri apropiate de Pământ, Venus și Mercur.

Acest zbor reprezintă ultima ocazie în care camerele de monitorizare vor putea captura imagini de aproape ale planetei Mercur, deoarece modulul în care acestea sunt montate se va separa de cei doi sateliți ai misiunii înainte de a intra pe orbită.

Frank Budnik, managerul dinamicii zborului BepiColombo, a declarat: „Faza principală a misiunii BepiColombo poate începe abia peste doi ani, dar toate cele șase zboruri ale sale în jurul planetei Mercur ne-au oferit informații neprețuite despre această planetă puțin explorată.”

Geraint Jones, om de știință al proiectului BepiColombo de la Agenția Spațială Europeană, a adăugat: „În următoarele săptămâni, echipa BepiColombo va munci din greu pentru a descifra cât mai multe dintre misterele planetei Mercur cu datele obținute din acest zbor.”


Sursa: bbc.com • Foto: bbc.com