Radio Mania

Breaking News Externe

Hunter Biden, fiul președintelui, găsit vinovat de acuzații federale legate de arme după un proces care a scos la iveală luptele sale cu dependența

Hunter Biden, fiul președintelui, găsit vinovat de acuzații federale legate de arme după un proces care a scos la iveală luptele sale cu dependența
Hunter Biden, fiul președintelui, găsit vinovat de acuzații federale legate de arme după un proces care a scos la iveală luptele sale cu dependența
Foto: Captură video

Hunter Biden, fiul președintelui, găsit vinovat de acuzații federale legate de arme după un proces care a scos la iveală luptele sale cu dependența

WILMINGTON, Del. — Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a fost găsit vinovat de trei acuzații de infracțiuni federale legate de arme, într-un proces istoric care a evidențiat luptele sale cu dependența de droguri.

Acesta a fost acuzat de deținerea unei arme în timp ce consuma narcotice și a pledat nevinovat.

Verdictul Istoric

Juriul a deliberat aproximativ trei ore înainte de a da verdictul. Biden a primit verdictul cu o ușoară înclinare a capului.

Acest proces a avut loc în contextul în care președintele se confruntă cu o campanie electorală dificilă împotriva fostului președinte Donald Trump în noiembrie.

Reacția Familiei Biden

Prima doamnă, Jill Biden, nu a fost prezentă în sală la citirea verdictului, dar a sosit câteva minute mai târziu și a intrat imediat într-o cameră unde se afla Hunter Biden.

Într-o declarație, președintele a spus: „Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem foarte mândri de omul care este astăzi.”

Pedepsele și Sentința Potențială

Două dintre acuzații au o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare, iar cea de-a treia are o pedeapsă maximă de 5 ani. Fiecare acuzație implică și o amendă maximă de 250.000 de dolari.

Recomandările federale de condamnare sugerează că Biden ar putea fi condamnat la mai mult de un an de închisoare, dar judecătorul poate decide o pedeapsă mai mică sau mai mare.

Nu a fost stabilită o dată pentru condamnare.

Declarația lui Hunter Biden

Hunter Biden a mulțumit soției, familiei și prietenilor pentru sprijinul acordat.

Sunt mai recunoscător astăzi pentru dragostea și sprijinul pe care le-am primit de la Melissa, familia mea, prietenii mei și comunitatea mea decât sunt dezamăgit de rezultat. Recuperarea este posibilă prin harul lui Dumnezeu și sunt binecuvântat să experimentez acest dar zi de zi”, a spus el într-o declarație.

Planurile de Apel

Avocatul său, Abbe Lowell, a indicat că ar putea face apel la verdict.

„Suntem dezamăgiți de verdictul de astăzi”, a spus el. „Vom continua să urmărim cu fermitate toate provocările legale disponibile pentru Hunter.”

Mărturii și Detalii ale Procesului

Jill Biden a asistat la proces, care a început pe 3 iunie și a inclus mărturii explicite de la trei dintre fostele partenere romantice ale lui Hunter Biden despre consumul său cronic de droguri.

Unul dintre jurați a declarat pentru CNN că „politica nu a avut niciun rol” în verdict.

„Președintele Biden nu a fost menționat decât o singură dată în timpul procesului, și atunci mi-am dat seama, wow, acesta este fiul președintelui în funcție”, a spus juratul, care nu a fost identificat. „Dar am pus asta deoparte”, a adăugat el.

Acuzațiile Specifice

Două dintre acuzații au fost legate de completarea incorectă a unui formular, în care Biden a indicat că nu folosea droguri ilegale când a cumpărat un revolver Colt Cobra în octombrie 2018.

A treia acuzație susținea că deținea o armă în timp ce consuma un narcotic.

Argumentele Apărării și Procurorilor

Cazul a fost adus în instanță de procurorul special David Weiss, numit de Trump, care a fost păstrat de Departamentul de Justiție sub conducerea lui Biden pentru a continua investigația asupra fiului președintelui.

Apărarea lui Biden s-a concentrat pe limbajul folosit în întrebarea de pe formularul federal al magazinului de arme, care întreba „Ești un utilizator ilegal de, sau dependent de, un drog narcotic?”.

Lowell a sugerat că Biden a folosit alcool în acea perioadă, dar nu crack și că ar fi fost ușor de detectat dacă era sub influența drogurilor în acel moment.

Mărturiile Martorilor

Procurorii au contrazis această afirmație folosind pasaje din cartea lui Biden, în care acesta și-a detaliat luptele cu dependența de alcool și droguri.

Procurorii au folosit, de asemenea, mărturii circumstanțiale de la martori despre consumul cronic de droguri al lui Biden, mesajele sale text și fotografiile cu el folosind droguri pentru a demonstra că folosea crack în acea perioadă.

Contextul Politic

Republicanii — cel mai notabil Trump — l-au vizat pe Hunter Biden și relația sa cu tatăl său.

Trump a fost destituit în 2019 pentru că a reținut ajutorul pentru Ucraina în timp ce a făcut presiuni asupra președintelui Volodymyr Zelenskyy să anunțe o investigație asupra familiei Biden.

Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, a distribuit conținutul laptopului lui Hunter Biden către New York Post cu câteva săptămâni înainte de alegerile din 2020.

Investigațiile Continui

Republicanii din Camera Reprezentanților au continuat să investigheze familia Biden de când tatăl său a devenit președinte și l-au criticat pe Weiss pentru că nu a fost suficient de agresiv, acuzând totodată Departamentul de Justiție de existența unui sistem pe două niveluri pentru aducerea de două cazuri penale împotriva lui Trump.

Concluzie

Condamnarea lui Biden vine la mai puțin de două săptămâni după ce Trump a fost găsit vinovat într-o instanță din New York pentru falsificarea de înregistrări comerciale legate de o plată de bani tăinuiți către o starletă porno cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Trump va fi condamnat pe 11 iulie.

Acuzația legată de arme urma inițial să fie soluționată printr-o înțelegere cu biroul lui Weiss anul trecut.

Conform termenilor acordului, Biden ar fi fost condamnat la șase luni de probațiune pentru a pleda vinovat pentru acuzații de impozitare, în timp ce acuzația legată de arme ar fi fost respinsă în doi ani dacă Biden respecta termenii unui acord de deviere.

Documentul instanței, pe care jurații nu l-au văzut pentru că făcea parte din acordul de pledoarie respins, spunea că în timpul celor 11 zile în care a deținut arma, „a cumpărat și a folosit crack în mod regulat”.

Negocierile de pledoarie au eșuat după respingerea lui Noreika, ducând la acuzarea lui Biden pentru acuzațiile legate de arme în Delaware și pentru acuzații de impozitare în California.

Acest caz este programat să înceapă în septembrie.


Sursa: NBC