Radio Mania

Interne

Fostul șef al Poliției Costinești s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri

Fostul șef al Poliției Costinești s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri

Fostul șef al Poliției Costinești s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri

Fostul șef al Poliției Costinești a fost surprins luni în trafic, comportându-se necorespunzător, și s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat testarea pentru alcool și droguri.

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, când un ofițer de poliție din județul Constanța a fost oprit de colegii săi de la serviciul rutier, în urma unei sesizări la 112.

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a demarat o anchetă internă.

Ofițerul de 57 de ani, aflat în timpul său liber, a fost observat de ceilalți șoferi conducând haotic pe șosea.

Pentru a preveni un posibil accident, unul dintre participanții la trafic a apelat numărul de urgență, iar polițiștii de la serviciul de siguranță rutieră din Mangalia l-au identificat și au pornit în căutarea lui.

Câteva minute mai târziu, ofițerul a fost oprit de polițiști, dar a refuzat testarea pentru alcool și droguri.

“La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Siguranță Rutieră Mangalia, în jurul orei 18:46, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un autoturism circula imprudent. Polițiștii au identificat autoturismul în trafic, stabilind că era condus de un bărbat de 57 de ani. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatele din dotare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Constanța.

Conform procedurilor legale, polițiștii l-au dus pe ofițer la spital pentru recoltarea de probe biologice, dar acesta a refuzat și acolo prelevarea lor.
În acest context, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.

Surse judiciare afirmă că ofițerul este Dorin Răcaru, fostul șef al Poliției Costinești.

Superiorii săi din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au fost informați despre incident și au deschis o anchetă internă.

“La nivelul instituției noastre se fac verificări prin Biroul Control Intern”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Foto: Scott RodgersonUnsplash