Radio Mania

Lifestyle

Experții recomandă “să mănânci înainte de culcare” și enumeră cele mai bune alimente pentru combaterea insomniei

Experții recomandă “să mănânci înainte de culcare” și enumeră cele mai bune alimente pentru combaterea insomniei
Experții recomandă să mănânci înainte de culcare și enumeră cele mai bune alimente pentru combaterea insomniei

Experții recomandă “să mănânci înainte de culcare” și enumeră cele mai bune alimente pentru combaterea insomniei

Persoanele care au dificultăți în a adormi pot încerca o gustare ușoară înainte de culcare.

Știm cu toții cât de important este somnul pentru starea noastră de spirit, nivelurile de energie și bunăstarea generală, așa că ce poți face pentru a te asigura că ai un somn odihnitor?

Odată cu începerea Săptămânii Alimentației Sănătoase pe 10 iunie, un expert de la Sleepseeker a oferit informații despre ce alimente și băuturi ar trebui să încorporezi în dieta ta pentru a îmbunătăți somnul.

Anush Pervez a spus: “Recomandăm să vizezi între șapte și nouă ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte pentru a ajuta la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății creierului.

Somnul nu este ceva care vine ușor pentru multe persoane și există multe sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să dormi mai bine.

Un factor care este adesea trecut cu vederea este modul în care dieta ta poate afecta calitatea somnului.

Alimentele pe care le consumi și timpii meselor pot influența cât de ușor adormi și cât de odihnitor este somnul.

O gustare ușoară înainte de culcare este recomandată, în special pentru insomniaci, deoarece o mică cantitate de mâncare în sistemul tău te poate ajuta să adormi și va preveni orice perturbări cauzate de foame.

Fiecare persoană reacționează diferit la alimente, însă, ca regulă generală, unele articole, cum ar fi cafeaua și alte băuturi cu cofeină, ar trebui să fie limitate la orele mai devreme ale zilei pentru a preveni orice întreruperi ale somnului.

În mod similar, există anumite alimente pe care le încurajăm să le încorporezi în mesele și gustările tale în orele târzii ale zilei.”

Cinci alimente și băuturi care te pot ajuta să dormi mai bine

Curcanul

Deși nu este recomandat să consumi o cantitate mare de proteine chiar înainte de culcare, în mod moderat, alimente precum curcanul pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea perturbărilor. Curcanul conține triptofan, un aminoacid care crește nivelurile de melatonină ale corpului și ajută la somn.

Pește gras

Incorporarea peștelui precum somonul sau tonul în cinele tale este o modalitate ușoară de a crește aportul de vitamina D. Lipsa vitaminei D poate crește riscul tulburărilor de somn și a dificultăților de a adormi, așa că, pe lângă efortul de a petrece timp în aer liber, creșterea cantității de alimente bogate în vitamina D în dieta ta poate ajuta la îmbunătățirea somnului.

Ceaiuri de plante

Înlocuirea uneia dintre cafelele tale zilnice cu un ceai de plante precum mușețelul poate, de asemenea, ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Ceaiul de mușețel ajută la reducerea anxietății, ceea ce la rândul său poate duce la un somn mai odihnitor. În mod similar, conține antioxidanți care se spune că reduc insomnia.

Miere

Adăugarea unei mici cantități de miere la o gustare de după-amiază sau la o masă de seară poate avea, de asemenea, beneficii pentru somn. Mierea conține zahărul glucoză, care poate scădea nivelurile de orexină din creier, un neuropeptid care reglează starea de veghe.

Nuci

Recomandăm consumul de nuci precum nucile și fisticul care, pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine și minerale, sunt unele dintre cele mai bogate alimente în melatonină. Datorită nivelurilor lor ridicate de melatonină, consumul unui pumn de aceste nuci înainte de culcare poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului.


Sursa: Wales Online

Foto: Tracey Hocking – Unsplash