Radio Mania

Diverse

De ce cafeaua ne face fericiți: Explicațiile unui psiholog

De ce cafeaua ne face fericiți: Explicațiile unui psiholog

O mare parte din populație se declară consumatori de cafea. Potrivit unui nou studiu realizat de Philips, cafeaua este secretul fericirii pentru milioane de oameni.

Dr. Eleanor Bryant, profesor de psihologie la Universitatea din Bradford, explică de ce.

Cum afectează cafeaua creierul 

Dr. Bryant explică faptul că cafeaua influențează receptorii din creier, făcându-i mai receptivi la mesajele de fericire. Gustul plăcut al cafelei și consumul ei pentru a lua o pauză sau pentru a crește nivelul de energie sunt motive comune pentru care oamenii o beau.

Impactul cafeinei 

Cafeina joacă un rol esențial în acest proces, blocând părțile creierului care reglează mesagerii ce controlează starea de spirit, memoria și vigilența. Acest lucru poate duce indirect la o creștere a transmisiilor de fericire, sporind senzația de bunăstare.

Obiceiurile de consum de cafea 

Studiul a arătat că peste trei sferturi dintre britanici se descriu ca fiind băutori de cafea, consumând în medie trei cești pe zi. Un reprezentant al Philips subliniază angajamentul continuu al companiei de a inova și de a înțelege mai bine clienții pentru a le oferi experiențe de cafea de calitate barista acasă, fără efort.

Cafeaua nu este doar o băutură energizantă, ci și un catalizator pentru fericire, având un impact pozitiv asupra stării de spirit prin mecanisme complexe ale creierului.


Sursa: Wales Online • Foto: Mike Kenneally – Unsplash