Radio Mania

Știri

Cum a crescut dependența lumii față de China: Topul țărilor care datorează cel mai mult Beijingului.

Cum a crescut dependența lumii față de China: Topul țărilor care datorează cel mai mult Beijingului.Împrumuturile acordate de China pun presiune pe cele mai sărace țări din lume

Împrumuturile pe care le fac diverse țări către China au ajuns să împingă unele dintre cele mai sărace state din lume în pragul colapsului economic. Beijing este unul dintre cei mai importanți creditori la nivel global, iar aceste împrumuturi au dus la creșterea datoriilor și la dependența tot mai mare a unor state de puterea economică chineză.

Top 20 țări care au luat cei mai mulți bani de la China

Iată o listă a celor mai importante 20 de state care au contractat împrumuturi semnificative de la China:

 1. 1. Pakistan
 2. 2. Venezuela
 3. 3. Ecuador
 4. 4. Angola
 5. 5. Sri Lanka
 6. 6. Sudan
 7. 7. Kenya
 8. 8. Republica Congo
 9. 9. Etiopia
 10. 10. Ghana
 11. 11. Republica Democratică Congo
 12. 12. Camerun
 13. 13. Nigeria
 14. 14. Zimbabwe
 15. 15. Mozambic
 16. 16. Laos
 17. 17. Mongolia
 18. 18. Maldive
 19. 19. Kiribati
 20. 20. Tadjikistan

Acest top 20 demonstrează gradul ridicat de împrumuturi pe care aceste țări le-au primit de la China și, implicit, nivelul crescut de datorie externă pe care acestea trebuie să o achite.

Este important de subliniat că aceste împrumuturi au dus la o serie de provocări pentru statele beneficiare, cum ar fi dificultăți în achitarea datoriilor, scăderea suveranității economice și politice și, în unele cazuri, riscul de a intra în incapacitate de plată.

Concluzii

Situația datoriilor către China a devenit o problemă majoră pentru unele dintre cele mai sărace state din lume. Este important ca aceste state să găsească soluții durabile pentru a gestiona datoriile și a nu cădea în capcana dependenței economice de Beijing.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20678721