Radio Mania

Diverse

Carlo Acutis, “Influencerul lui Dumnezeu”, atribuit cu al doilea miracol și în drum spre canonizare

Carlo Acutis, “Influencerul lui Dumnezeu”, atribuit cu al doilea miracol și în drum spre canonizare

Carlo Acutis, Influencerul lui Dumnezeu, atribuit cu al doilea miracol și în drum spre canonizare

Carlo Acutis, “Influencerul lui Dumnezeu”, atribuit cu al doilea miracol și în drum spre canonizare
Adolescentul a fost beatificat — primul pas spre sfințenie — în 2020, după ce i-a fost atribuit un miracol. În acel miracol, Acutis este creditat cu vindecarea unui copil brazilian de o boală congenitală care afecta pancreasul acestuia.

Papa Francisc a recunoscut oficial al doilea miracol atribuit lui Carlo Acutis, un adolescent italian supranumit “Influencerul lui Dumnezeu”.

Carlo a folosit abilitățile sale de lucru pe calculator pentru a promova credința catolică, deschizând astfel calea pentru a deveni primul sfânt din generația milenialilor, conform Reuters.

Milenialii, sau Generația Y, sunt cei născuți între 1981 și 1996.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006 la vârsta de 15 ani, a fost recunoscut pentru contribuțiile sale digitale la credință.

Născut la Londra și crescut la Milano, Carlo s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale și, ulterior, de pagina unei academii de la Vatican.

Papa Francisc a luat decizia de a-i atribui cel de-al doilea miracol în timpul unei întâlniri cu cardinalul Marcello Semeraro, șeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, conform unui comunicat oficial.

Carlo a fost beatificat în 2020, iar atribuirea celui de-al doilea miracol deschide calea pentru canonizarea sa, care ar putea avea loc în timpul Anului Jubiliar 2025 al Bisericii Catolice.

Miracolul atribuit lui Carlo Acutis

Biserica Romano-Catolică susține că doar Dumnezeu face miracole, dar sfinții, despre care se crede că sunt alături de Dumnezeu în ceruri, intervin în numele oamenilor care se roagă la ei.

Un miracol este considerat, de exemplu, vindecarea inexplicabilă din punct de vedere medical a unei persoane.

Într-un decret din 23 mai, Papa Francisc a aprobat vindecarea miraculoasă a unei tinere de 21 de ani din Costa Rica, Valeria Valverde. Aceasta a fost grav rănită într-un accident de bicicletă în timp ce studia la Florența în 2022. După o craniotomie de urgență, familia ei a fost informată că situația era critică.

La șase zile după accident, mama Valeriei a mers în pelerinaj la Assisi pentru a se ruga la mormântul Fericitului Carlo Acutis.

În aceeași zi, Valeria a început să respire singură, iar a doua zi și-a recăpătat parțial vorbirea și mobilitatea membrelor superioare.

La zece zile după pelerinaj, Valeria a fost externată din terapie intensivă, iar teste ulterioare au arătat că hemoragia cerebrală dispăruse complet.

În mod surprinzător, Valeria a petrecut doar o săptămână la fizioterapie și, la două luni de la accident, a mers în pelerinaj la mormântul lui Carlo pentru a sărbători vindecarea sa completă.

Rolul lui Carlo Acutis în evanghelizare

Datorită contribuțiilor sale semnificative în evanghelizarea online, Carlo Acutis a fost numit patronul Zilei Mondiale a Tineretului de anul trecut din Lisabona.

Cine a fost Carlo Acutis?

Născut în 1991, Carlo Acutis este primul milenial beatificat de Biserica Catolică.

La doar șapte ani, după Prima Împărtășanie, Carlo i-a spus mamei sale că vrea să fie mereu unit cu Isus.

Carlo participa frecvent la Liturghie și numea Euharistia „autostrada mea spre cer”. A lucrat împreună cu familia pentru a crea o expoziție despre miracolele euharistice, lansată în 2005 și expusă în mii de parohii din întreaga lume.

Carlo a inspirat mulți oameni din jurul său să se apropie de credința catolică, inclusiv pe părinții săi și pe un prieten hindus.

A fost pasionat de tehnologie, computere, animale și jocuri video.

Înainte de a muri, Carlo i-a spus mamei sale: „Îi ofer Domnului toată suferința mea, pentru Papa și pentru Biserică, pentru a nu ajunge în Purgatoriu, ci pentru a merge direct în Rai.”

Reacții după anunțul canonizării

După beatificarea sa din 2020, mii de oameni au vizitat mormântul lui Carlo în Assisi. Arhiepiscopul Domenico Sorrentino din Assisi a salutat vestea canonizării lui Carlo, spunând: „Biserica din Assisi este în sărbătoare… Fie ca Domnul să își continue lucrarea prin mărturia Fericitului Carlo.”

Carlo Acutis, prin exemplul său de credință și utilizare a tehnologiei, continuă să inspire și să aducă oameni mai aproape de Dumnezeu.


Sursa: Reuters

Foto: CNN