Radio Mania

Lifestyle

Brânza și Vinul ajută la protejarea împotriva demenței, dar un aliment trebuie evitat

Brânza și Vinul ajută la protejarea împotriva demenței, dar un aliment trebuie evitat

Brânza și Vinul ajută la protejarea împotriva demenței, dar un aliment trebuie evitat

Brânza și vinul ajută la protejarea împotriva demenței, dar un aliment trebuie evitat



Un studiu revoluționar a descoperit că abilitatea cognitivă la vârsta înaintată poate fi îmbunătățită prin consumul de vin roșu, brânză și o masă săptămânală de miel.

Principalele Descoperiri

  • Consumul de brânză zilnic poate preveni boala Alzheimer chiar și târziu în viață.
  • Un pahar zilnic de vin roșu și o masă săptămânală de miel sunt benefice pentru sănătatea cognitivă.
  • Excesul de sare este cel mai mare factor de risc pentru deteriorarea funcției cognitive.

Detalii Studiu

Echipa de la Universitatea de Stat din Iowa a analizat aproape 1.800 de britanici cu vârste cuprinse între 46 și 77 de ani, comparând dietele lor cu abilitățile lor cognitive pe parcursul unui deceniu. Participanții au fost întrebați despre:

  • Fructe proaspete și uscate
  • Legume crude și gătite
  • Pește gras și slab
  • Carne procesată, pasăre, vită, miel, porc
  • Brânză, pâine, cereale
  • Ceai, cafea, bere, cidru, vin roșu, vin alb, șampanie, băuturi spirtoase

Testul de Inteligență Fluidă (FIT)

Participanții au completat un test FIT în diferite perioade (2006-2010, 2012-2013, 2015-2016), care măsoară capacitatea individului de a “gândi rapid”.

Rezultate Cheie

  • Brânza este cel mai protector aliment împotriva problemelor cognitive legate de vârstă.
  • Consumul zilnic de vin roșu și o masă săptămânală de miel îmbunătățesc capacitățile cognitive pe termen lung.
  • Nivelurile ridicate de sare sunt nocive, persoanele cu risc de Alzheimer fiind avertizate să-și monitorizeze consumul.

Concluziile Cercetătorilor

Dr. Auriel Willette a declarat că rezultatele sugerează că consumul responsabil de brânză și vin roșu zilnic nu doar că ajută în pandemie, dar poate și să ajute în fața unei lumi din ce în ce mai complexe.

Studiile clinice randomizate sunt necesare pentru a determina impactul schimbărilor dietetice asupra creierului.

Brandon Klinedinst a adăugat că, deși factorii genetici joacă un rol, alegerile alimentare corecte pot preveni declinul cognitiv și Alzheimerul.

Despre UK Biobank

Studiul a analizat datele a 1.787 de britanici prin intermediul UK Biobank, o bază de date biomedicală care conține informații genetice și de sănătate de la jumătate de milion de participanți britanici.

Aceasta este accesibilă global pentru cercetători care efectuează studii vitale asupra bolilor comune și amenințătoare.

Publicația

Descoperirile au fost publicate în Journal of Alzheimer’s Disease.

Studiile anterioare au arătat că brânza cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi mozzarella, și alte produse lactate, precum iaurtul, sunt cele mai benefice pentru sănătatea cognitivă, în timp ce smântâna, cheddarul și brânza procesată americană sunt cele mai puțin utile.


Sursa: Wales Online

Foto: Camille BrodardUnsplash