Radio Mania

Interne

[VIDEO] Bătaie în Parlament între doi foști Miniștri PNL: Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu de agresiune fizică

Bătaie în Parlament între doi foști Miniștri PNL: Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu de agresiune fizică

Bătaie în Parlament între doi foști Miniștri PNL: Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu de agresiune fizică

Un incident grav a zguduit Parlamentul României marți, 21 mai. Conflictul violent a avut loc între doi foști miniștri PNL, Florin Roman și Dan Vîlceanu. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-a lovit cu genunchiul în nas, provocându-i răni vizibile.

• ACTUALIZARE •

21.05.2024, ora 16:30

Comisia Juridică din Camera Deputaților a aprobat sancțiunea maximă pentru deputatul Dan Vîlceanu, în urma conflictului fizic cu Florin Roman.

Conform regulamentului Camerei Deputaților, acesta riscă reducerea indemnizației cu 50% pentru următoarele șase luni. Procedura presupune vizionarea materialelor video și audierea celor implicați înainte de luarea unei decizii finale.

Reacțiile Părților Implicate

Florin Roman a fost consultat la Institutul de Medicină Legală (IML) și intenționează să depună plângerea penală pe baza certificatului medico-legal.

Roman a subliniat că, deși îl cunoaște pe Vîlceanu de ani de zile și au avut divergențe în trecut, nu s-au confruntat niciodată cu violență fizică.

Totuși, Roman îl descrie pe Vîlceanu ca pe un “om bun, care nu are ieșiri violente”.

De cealaltă parte, Dan Vîlceanu a evitat declarațiile publice inițial, susținând că incidentul a fost doar o altercație verbală.

Însă, imaginile de pe camerele de supraveghere au demonstrat contrariul. Vîlceanu a declarat că nu dorește să fie implicat în scandaluri și nu a oferit mai multe detalii despre incident.

Comentariile Oficialilor

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a declarat că este pregătit să propună sancționarea tuturor celor implicați în conflict.

Florin Roman a declarat: „În urma acelei altercații mi-a înfipt mâna în gât. Am ieșit, în acest fel, din sala de plen, iar în fața plenului a fost o strângere puternică. A încercat canibalic să mă muște în zona capului. M-am ferit. În momentul în care mi-am lăsat capul, mi-a împins capul cu mâna stângă și m-a lovit cu genunchiul în zona nasului. M-am prezentat astăzi la IML. Mi s-a făcut consultul. Urmează să fie eliberat, în câteva zile, certificatul medico-legal constatator. Iar în baza certificatului medico-legal constatator voi depune plângere penală împotriva acestui deputat huligan”.

• ȘTIREA INIȚIALĂ •

Detaliile Incidentului

În imagini apărute pe rețelele sociale, Florin Roman este vizibil rănit la nas și susține că a fost agresat de colegul său. Roman a explicat pe pagina sa de Facebook că altercația a avut loc pe holul Parlamentului, după ce i-a reproșat lui Vîlceanu prezența neautorizată în băncile grupului PNL. Potrivit lui Roman, Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în nas în timpul unei altercații fizice.

“Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam că voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. A urmat o altercație verbală, după care am fost bruscat fizic și lovit cu genunchiul în nas. Voi depune plângere penală împotriva acestuia”, a declarat Florin Roman pe Facebook.

Reacția Lui Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu neagă acuzațiile de agresiune fizică, dar recunoaște că a avut un conflict verbal cu Roman. “Nu a fost o bătaie. L-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după un schimb de replici. Situația s-a tensionat, dar nu l-am lovit”, a afirmat Vîlceanu, conform G4Media.

Reacția Liderului PNL, Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm gestul lui Dan Vîlceanu, declarând că violența fizică este inacceptabilă, mai ales în Parlament. “Violența fizică este de neacceptat. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a scris Ciucă pe Facebook.

Concluzie
Incidentul din Parlament subliniază tensiunile existente între membrii PNL și ridică întrebări despre respectarea regulilor și conduita morală în cadrul legislativului. Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate împotriva celor implicați în acest incident.


Sursa & Foto: Fanatik.ro