Radio Mania

Diverse

Avertizare meteorologică: Ploi, grindină și vijelii în jumătate din țară. Cod galben emis de ANM

Avertizare meteorologică: Ploi, grindină și vijelii în jumătate din țară. Cod galben emis de ANMVremea se schimbă brusc în România

Vremea în România se anunță extrem de instabilă în următoarele zile, cu fenomene meteorologice periculoase precum ploi torențiale, grindină și vijelii. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru mai multe regiuni din țară.

Ce ne așteaptă?

Conform prognozei meteorologice, se așteaptă averse torențiale însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. De asemenea, pot apărea și căderi de grindină în unele zone.

Cod galben de vreme severă

ANM a emis avertizări de cod galben pentru mai multe regiuni din țară, recomandând cetățenilor să fie precauți și să se protejeze împotriva fenomenelor extreme. Este important să fim atenți la informările meteorologice și să luăm măsuri de siguranță în caz de vreme rea.

Sfaturile specialiștilor includ evitarea deplasărilor în zonele afectate de avertizări meteo și găsirea unui adăpost sigur în caz de furtună sau vijelie.

Urmează să ne pregătim

Este esențial să fim pregătiți pentru schimbările bruște de vreme și să respectăm sfaturile autorităților în astfel de situații. Siguranța noastră și a celor din jur este cea mai importantă.

Haideți să fim atenți și responsabili în fața fenomenelor meteorologice severe și să ne protejăm pe noi și pe cei dragi de efectele acestora.Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20684142