Radio Mania

Lifestyle

Atenție la Kit-urile de albire a dinților cumpărate online: Avertismentul unui dentist

Atenție la Kit-urile de albire a dinților cumpărate online: Avertismentul unui dentist
Foto: Diana PolekhinaUnsplash

Atenție la Kit-urile de albire a dinților cumpărate online: Avertismentul unui dentist

Dr. Smita Mehra, BDS MFGDPRCS, dentist principal la The Neem Tree Dental Practice avertizează că trebuie să fim foarte atenți atunci când folosim kit-uri de albire a dinților achiziționate online, din cauza potențialelor riscuri pentru sănătate.

Noi informații publicate de UK Trading Standards au relevat că până la 90% dintre kit-urile de albire a dinților cumpărate online pot fi nesigure pentru utilizare.

Unele dintre acestea conțin până la 300 de ori limita legală de peroxid de hidrogen considerată sigură.

Limite Legale și Riscuri

În Marea Britanie, este ilegal ca kit-urile de albire a dinților pentru uz casnic să conțină mai mult de 0,1% din substanța chimică folosită pentru albirea dinților. Orice concentrație mai mare trebuie furnizată de un dentist.

Comentând asupra noilor descoperiri, Dr. Smita Mehra, BDS MFGDPRCS, dentist principal la The Neem Tree Dental Practice, a explicat de ce kit-urile de albire a dinților cumpărate online pot fi periculoase.

Ea avertizează că acestea pot afecta smalțul dinților dacă conțin niveluri ridicate de peroxid, ceea ce poate duce la arsuri ale gingiilor și carii dentare, iar în cazuri severe, dinții pot cădea.

Utilizarea Kit-urilor de Albire la Domiciliu

“Deși stomatologii oferă adesea servicii de albire a dinților, multe persoane care doresc un zâmbet mai alb apelează la kit-uri de albire a dinților pentru uz casnic și benzi, ca o soluție ieftină pentru a remedia pătarea sau decolorarea dinților”, a declarat ea.

“Benzile de albire sunt plasate pe dinți și adesea conțin substanțe chimice precum peroxidul sau înălbitorul, pentru a le reda o culoare mai albă.”

Majoritatea benzilor de albire a dinților sunt sigure pentru utilizare acasă, în conformitate cu recomandările furnizorului.

Dar nivelurile ridicate de substanțe chimice din kit-urile de albire pot face ca dinții să devină sensibili și pot cauza iritații ale gingiilor. În plus, kit-urile de albire a dinților pentru uz casnic sunt adesea de tip ‘one size fits all’.

Acest lucru înseamnă că ingredientele din ele nu sunt specifice nevoilor dinților și gurii tale.”

Riscuri și Soluții Alternative

“Ca urmare, există o șansă mai mare ca kit-urile de albire a dinților pentru uz casnic să provoace arsuri ale gingiilor sau ca substanțele chimice din ele să afecteze smalțul dinților.

Gingiile deteriorate sau smalțul dinților uzat pot duce la o serie de probleme dentare mai grave, inclusiv risc crescut de carii dentare și boli gingivale.”

Dr. Mehra adaugă: “Dacă dinții tăi sunt decolorați sau pătați, există o serie de opțiuni disponibile care nu implică utilizarea benzilor de albire a dinților și care te pot ajuta să obții un zâmbet strălucitor.

Albirea profesională a dinților va fi întotdeauna cea mai bună opțiune, deoarece va fi mai eficientă și va folosi toate tratamentele corecte pentru dinții tăi.”

“Dinții sunt verificați mai întâi de un dentist pentru a se asigura că nu există crăpături sau cavități periculoase și că gingiile sunt sănătoase.

Apoi, aceștia sunt curățați profesional pentru a se asigura că orice pată sau tartru nu slăbește procesul de albire.”

Îngrijirea Dinților la Domiciliu

“Astfel, oferi dinților tăi cea mai bună șansă de a fi albiți în siguranță, deoarece unii pacienți reacționează la substanțele chimice sau au dinți sensibili.

Toate acestea sunt luate în considerare atunci când se face un examen stomatologic.

Cu toate acestea, dacă nu dorești să cheltuiești bani în plus, pași simpli precum periajul dinților de două ori pe zi pentru a preveni acumularea de bacterii și placă, clătirea gurii cu apă după consumul de lichide închise la culoare care pătează dinții și curățarea profesională a dinților de cel puțin două ori pe an pot ajuta, de asemenea, la prevenirea decolorării dinților.”

Concluzie

Fii precaut când folosești kit-uri de albire a dinților achiziționate online și apelează la un dentist pentru sfaturi și tratamente profesionale pentru a-ți proteja sănătatea dentară.


Sursa: Wales Online