Radio Mania

Lifestyle

Alimentele care te ajută să învingi pofta de nicotină în această vară

Alimentele care te ajută să învingi pofta de nicotină în această vară

Alimentele care te ajută să învingi pofta de nicotină în această vară

Alimentele care te ajută să învingi pofta de nicotină în această vară
Experții dezvăluie cele mai bune alimente pentru a combate pofta de nicotină vara aceasta

Specialiștii au împărtășit o serie de alimente sănătoase care te pot ajuta să suprimii pofta de nicotină și să renunți la fumat. Dacă dorești să îți transformi sănătatea și forma fizică vara aceasta, renunțarea la obiceiurile nesănătoase ar putea face parte din imaginea de ansamblu.

Dacă dorești să renunți la fumat sau te lupți să renunți, website-ul Stop Fumat oferă sfaturi despre diferite modalități de a renunța la fumat.

Pe măsură ce vremea se încălzește și oamenii ies mai des pentru a se întâlni cu prietenii, poate deveni dificil să îți menții rezoluțiile. Așadar, dacă viciul tău este să savurezi o țigară la pub, dar îți dorești să scapi de acest obicei, există o serie de alimente care te pot ajuta să suprimi pofta, dar și să umpli ritualul fumatului.

Experții de la Go Smoke Free au creat o listă cu cele mai bune alimente pentru a combate pofta de nicotină, mai ales dacă încerci să renunți la fumat anul acesta. Alimentația corectă este importantă pentru menținerea unei sănătăți optime, așa că poți integra aceste alimente în mesele și gustările tale.

Conform NHS, dacă renunți la fumat pentru un an, riscul de atac de cord se va reduce la jumătate comparativ cu cel al unui fumător. După zece ani, riscul de a dezvolta cancer pulmonar va fi de asemenea înjumătățit.

Mere, morcovi și țelină

O modalitate de a opri pofta de a fuma este să-ți menții mâinile și gura ocupate, dar asta nu înseamnă să alegi o ciocolată. Gustările din fructe și legume, cum ar fi merele, țelina sau morcovii, pot ajuta la simularea acțiunii repetitive de a duce mâna la gură, menținându-ți gura ocupată.

Un studiu din 2007 a constatat că fructele și legumele tind să înrăutățească gustul țigărilor, ceea ce înseamnă că fumatul va fi mai puțin plăcut dacă vei fuma la scurt timp după ce ai consumat astfel de alimente. Tăierea fructelor și legumelor în bastonașe și păstrarea lor la îndemână poate ajuta la replicarea acțiunii de a lua o țigară atunci când apare pofta.

Lapte, brânză și iaurt
Dacă încă te afli în faza de reducere a numărului de țigări pe care le fumezi pe zi, includerea produselor lactate în dieta ta te poate ajuta în acest scop. Fumatul unei țigări după consumul de produse lactate poate lăsa, de asemenea, un gust neplăcut în gură.

Deși studiile nu au identificat încă componenta care provoacă acest efect, se crede că ar putea fi o reacție între lactoza din produsele lactate și fumul de tutun. În acest caz, laptele este cel mai cunoscut pentru provocarea acestui efect, dar dacă un pahar de lapte nu îți place, brânza și iaurtul pot face același lucru.

Popcorn

Popcornul este un alt aliment cu puține calorii care îți poate ține mâinile și gura ocupate atunci când ai poftă de o țigară. Multe sortimente de popcorn din comerț conțin ulei, unt sau zahăr, ceea ce poate crește numărul total de calorii, dar dacă deții un aparat de făcut popcorn cu aer cald, poți crea o alternativă cu mai puține calorii acasă.

Ginseng
În mod similar, ginsengul poate reduce atracția pentru țigări, deoarece studiile sugerează că ingredientul poate diminua efectele nicotinei. Prin slăbirea efectului, scade satisfacția pe care o obțin persoanele din fumat, ajutându-le astfel să renunțe.

Dacă ceaiul de ginseng nu este preferatul tău, poți adăuga pulbere de ginseng în smoothie-uri sau poți folosi rădăcina în preparate culinare.

Alimente bogate în fibre integrale

Un efect secundar comun după renunțarea la ultima țigară este creșterea semnificativă a apetitului pentru o perioadă scurtă de timp. Prin includerea alimentelor bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală și cerealele, în dieta ta, poți ajuta la potolirea poftei, menținându-te sătul mai mult timp.

Fructe proaspete sau congelate
Când renunți la fumat, este normal să ai pofte alimentare și un apetit crescut, mulți oameni descoperind că au o dorință mai mare de dulce decât de obicei. În timp ce acest lucru poate fi satisfăcut prin consumul unei ciocolate sau a unui pachet de dulciuri, este important să încerci să menții o dietă echilibrată, pentru a nu deveni dependent de aceste delicii.

Prin înlocuirea alimentelor zaharoase cu fructe proaspete sau congelate, cum ar fi strugurii, căpșunile și portocalele, poți gestiona dorința de zahăr.

Gumă sau bomboane mentolate fără zahăr

Mestecarea gumei fără zahăr sau a bomboanelor mentolate fără zahăr poate, de asemenea, să oprească pofta de țigări, deoarece te poate ocupa și te poate distrage de la senzația de gură goală. Asigură-te că optezi pentru varianta fără zahăr, deoarece zahărul poate intensifica pofta de țigări, conform American Cancer Society.

Un purtător de cuvânt de la Go Smoke Free a spus: „Deși renunțarea la fumat nu va fi niciodată ușoară și necesită adesea multă determinare, realizarea unor mici schimbări în rutina zilnică, cum ar fi gustările din fructe și legume sau un pahar de lapte, poate ajuta cu adevărat la ușurarea procesului.

„De asemenea, poate fi benefic să eviți anumite alimente și băuturi care pot declanșa pofta. De exemplu, cafeaua te poate face să tânjești după o țigară, deoarece cele două sunt adesea consumate împreună.

„Cu toate acestea, poate să nu fie înțelept să încerci să renunți la ambele simultan, deoarece dificultatea crescută a renunțării la ambele poate face ca atingerea acestui obiectiv să fie prea dificilă. În schimb, încearcă să ai pregătite gustări din fructe sau legume pentru după cafea, pentru a combate pofta.”


Sursa: Wales Online

Foto: Reza MehradUnsplash