Radio Mania

Interne

14 județe intră sub cod galben de vreme severă începând de la ora 12:00. Ploi torențiale, grindină și vijelii în prognoză, conform ANM.

14 județe intră sub cod galben de vreme severă începând de la ora 12:00. Ploi torențiale, grindină și vijelii în prognoză, conform ANM.Vreme radicala in Romania: temperaturi in scadere si fenomene extreme

Schimbari dramatice ale vremii sunt asteptate in Romania in zilele urmatoare. Temperaturile vor cunoaste o scadere semnificativa, iar meteorologii anunta ploi, grindina si vijelii in multe regiuni ale tarii.

Scadere brusca a temperaturilor

Se pare ca vremea calda si placuta de la inceputul toamnei va fi inlocuita de un val de frig. Meteorologii avertizeaza ca temperaturile vor scadea considerabil in toata Romania, iar in unele zone se vor inregistra chiar valuri de frig nocturn.

Fenomene meteorologice extreme

Pe langa scaderea temperaturilor, este de asteptat sa avem parte si de fenomene meteorologice extreme. Ploi abundente vor fi prezente in mai multe regiuni ale tarii, iar riscul de grindina va fi ridicat. De asemenea, se prognozeaza aparitia de vijelii puternice, care pot cauza pagube materiale si pot pune in pericol siguranta cetatenilor.

Recomandari si precautii

In aceste conditii meteo dificile, este important sa fim pregatiti si sa luam masuri de precautie. Recomandarile specialistilor includ evitarea deplasarilor in zonele afectate de fenomene extreme, asigurarea locuintei impotriva inundatiilor, evitarea expunerii la frig si pastrarea unui comportament prudent in trafic.

Este important sa fim atenti la avertizarile meteorologice si sa respectam recomandarile autoritatilor pentru a ne proteja pe noi insine si pe cei din jur impotriva efectelor vremii severe. Sa speram ca schimbarile vremii vor fi doar temporare si ca soarele va reveni curand pe cerul Romaniei.Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20689127